Det Libanesiska Köket
Det libanesiska köket är en rik blandning av medelhav och orient. På restaurang Libaneza har vi som målsättning att erbjuda spännande och vällagad mat med fokus på det traditionella.
Rikt kök
Libanesisk matlagning innehåller ett överflöd av fullkorn, frukt, grönsaker, stärkelse, färsk fisk och skaldjur. Animaliskt fett är sparsamt förekommande, och fågel är betydligt mycket vanligare än rött kött.
När rött kött väl äts är det vanligtvis i form av lamm på kusten och getkött i bergsområdena.
Maträttern innehåller rikliga mängder vitlök och olivolja, ofta kryddat med citronsaft.
Kikärter är även det en viktigt del i den libaneiska matlagningen.
Specialiteter
- Baba Ghanouj, en röra gjord på grillad aubergine som används som dipp
- Falafel, små friterade färsbiffar gjorda av kryddade kikärter
Passar För En Lugn Kväll
En viktig ingrediens i det libanesiska köket är Hummus, en blandning av kikärtspuré, sesampasta, citronsaft och vitlök som vanligtvis används som en dipp till pitabröd eller som pålägg.
En välkänd efterrätt är Baklava, som är ett bakverk bestående av filodegslager fyllda med nötter och genomdränkt med antingen sirap eller honung.
Boka bord
Varför inte boka bord och njuta av en avkopplande kväll med fantastiskt god hemgjord mat? Kontakta oss eller boka direkt per telefon.